Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Εκείνος σκέφτεται το σεξ και εκείνη τη ‘σωτηρία’ της...


«Οι γυναίκες απογοητεύονται, πληγώνονται και πικραίνονται όταν παρερμηνεύουν το σεξουαλικό πάθος ή τις ερωτικές προτάσεις ενός άντρα ως ενδιαφέρον για τις ίδιες. 
Πρόκειται για ένα λάθος προβολής, όπως συνηθίζουμε να λέμε, που δείχνει την τάση του ενός φύλου να πιστεύει ότι το άλλο βιώνει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Σε ακραίες περιπτώσεις, το λάθος αυτό μπορεί ν’ αποδειχθεί καταστροφικό. Ο άντρας της λέει: ‘’Σε θέλω πολύ. Είμαι παντρεμένος, αλλά θα ήθελα να ζήσουμε έναν παθιασμένο έρωτα μαζί». Η γυναίκα τον ακούει αλλά, όταν πραγματικά νιώθει έλξη και ενδιαφέρεται για αυτόν, συνήθως παρερμηνεύει τα λόγια του. Σκέφτεται ότι, για να θέλει τόσο πολύ να κάνει έρωτα μαζί της, ο γάμος του δεν θα πηγαίνει καλά (πράγμα που μπορεί να είναι αλήθεια), ότι θέλει να είναι μαζί της αλλά διστάζει και ότι, μετά από λίγο καιρό, θα προτιμήσει να πάει μαζί της (πράγμα που μπορεί να μην είναι αλήθεια, αν κι εκείνη το πιστεύει). 


Όταν, τελικά, συνειδητοποιήσει ότι τη χρησιμοποιεί, απογοητεύεται, πληγώνεται, θυμώνει και θέλει να εκδικηθεί. Προτιμά να ζει όπως ζούσε πριν παρά να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα. 

Οι άντρες γνωρίζουν τα δικά τους κίνητρα αλλά αγνοούν εκείνα των γυναικών. Όταν η γυναίκα είναι πολύ σεξουαλική, ο άντρας σκέφτεται: ‘’Πρέπει να με βρίσκει ακαταμάχητο. Δεν εξηγείται αλλιώς η τόσο έντονη ανταπόκρισή της’’. Αργότερα, ωστόσο, η γυναίκα μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν θέλει να ‘σωθεί’ από τον συγκεκριμένο άντρα. Τότε, εκείνος αιφνιδιάζεται από το γεγονός ότι η σύντροφός του δεν έχει την παραμικρή επιθυμία να κάνει σεξ μαζί του. Αρχίζει να δυσπιστεί, γιατί, βαθιά μέσα του, πιστεύει ότι τον ποθεί.


Goldberg Herb. (2008). Όσα δεν ξέρουν οι άντρες… για τις γυναίκες, τις σχέσεις και τον έρωτα. Αθήνα: Κριτική.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου