Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Σκόρπια λόγια για τον έρωτα και την αγάπη...



Λόγια γνωστών για τον έρωτα…

«Ο έρωτας είναι εκείνη η έλξη που βιώνουμε μέσα μας προς πλήρη συγχώνευση με κάποιο άλλο άτομο. Αυτό το εκρηκτικό βίωμα ερωτικού πάθους με κάποιο άτομο οδηγεί προς μια ξαφνική κατεδάφιση των υφιστάμενων φραγμών που υπάρχουν μεταξύ των δύο συντρόφων, ξένων μέχρι τώρα ο ένας για τον άλλο. Όταν όλοι οι φραγμοί μεταξύ των δύο συντρόφων κατεδαφιστούν, τότε χάνεται η κάθε πιθανή δυνατότητα για την επίτευξη κάποιας άλλης ξαφνικής εγγύτητας με τον ερωτικό σύντροφο».
~~ Έριχ Φρομ ~~

Το να είσαι ερωτευμένος σημαίνει να είσαι έκπληκτος. Όταν η έκπληξη χαθεί, είναι το τέλος.  ~~ Frederic Beigbeder~~

«Ο έρωτας είναι μία παθιασμένη συγκέντρωση της προσοχής μας πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος και πράγματα σταδιακά αντικαθιστούνται μέσα στη συνείδηση του ερωτευμένου μόνο από ένα άτομο. Όπου κι αν βρίσκεται ο ερωτευμένος, ό,τι κι αν βρίσκεται μπροστά στο πεδίο όρασής του, η προσοχή του θα έλκεται συνεχώς από το ερωτικό του αντικείμενο. Η κάθε του προσπάθεια να μετατοπίσει την προσοχή του σε κάθε τι άλλο, θα αποβαίνει μοιραία. Τα όρια της συνείδησης στενεύουν σε τέτοιο βαθμό, που πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα από ένα αντικείμενα». ~~ Γκάσετ Ορτέγκα Χοσέ~~


"Τον έρωτα εγώ τον θεωρώ μονομερή. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα με αμοιβαιότητα, είναι αδύνατον. Δηλαδή, κάποιος προηγείται σε υπερβολή. Κάποια στιγμή, αυτός που δίνει περισσότερα, για χψ λόγους, παύει να δίνει τόσα πολλά. Ο άλλος το διαισθάνεται το βλέπει αυτό και τότε γίνεται εκείνος πλειοδότης. Λοιπόν οι άνθρωποι παίζουν, ένα παιχνίδι επικρατήσεως είναι ο έρωτας, ένα παιχνίδι προορισμένο να τελειώνει."   ~~ Κική Δημουλά ~~
Ο έρωτας είναι ένα χτυπητό παράδειγμα για το πόσο μικρή σημασία έχει για μας η πραγματικότητα.   ~ Marcel Proust~

Το να είσαι αληθινά ερωτευμένος είναι να πιστεύεις ότι με το να ερωτεύεσαι θα πάρεις μια αλήθεια για τον εαυτό σου. Ερωτευόμαστε αυτόν/ήν που έχει την ανταπόκριση ή μια ανταπόκριση στην ερώτησή μας: «Ποιος είμαι;»
~Jacques-Alain Miller~

Κι ο έρωτας είναι η τρέλα μας μπροστά στο ανέφικτο να γνωρίσει ο ένας τον άλλον…
          ~Λειβαδίτης~


Λόγια γνωστών για την αγάπη…

Πρέπει να καταλάβουμε πως ακόμα κι αν το πάθος του έρωτα είναι κάτι το μαγικό, στην πραγματικότητα, το να αγαπάς δεν υστερεί καθόλου σε μαγεία.
Είναι φανταστικό ν' αγαπάς, γιατί η αγάπη - παρόλο που είναι αλήθεια πως δεν έχει την ένταση του πάθους - έχει βάθος, και σ' αυτό ο έρωτας υστερεί…
~~Χόρχε, Ο δρόμος της συνάντησης~~

Η αγάπη είναι ζωή σε όλες τις μορφές της…
Κι αν χάσεις την Αγάπη… χάνεις τη Ζωή!!     ~Leo Buscaglia~


Το να αγαπάς σημαίνει πρώτα απ’ όλα να παίρνεις ένα ρίσκο. ~Marc Levy~

Αγάπη: προβολή ψευδαισθήσεων επάνω σε κάποιον που έχουμε επινοήσει. ~Orban~

«Όλα μπορείς να τα επιβάλεις στον άλλον, εκτός από το να σε αγαπάει. Ούτε αγάπησέ με μπορείς να του ζητήσεις ούτε μη μ' αγαπάς.
Μη με ενοχλείς, ναι… Μη με πλησιάζεις, ναι… Αλλά, αγάπα με ή πάψε να μ' αγαπάς, δεν υπάρχει περίπτωση. Άλλωστε… Ένας δεσμός δεν τελειώνει ποτέ.
Έτσι και κάποτε συναντήθηκες, βρέθηκες με κάποιον, βρέθηκες πια για πάντα. Ο χωρισμός δεν σημαίνει τέλος, σημαίνει γύρισμα σελίδας, σημαίνει μεταμόρφωση ή σημαίνει πως.... ξέρεις, δεν μπορώ πια να σε καταλάβω και πρέπει να φύγω. Πρέπει να πάω τόσο μακριά που να σε κατανοήσω!!»
Μ.ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ

«…Η αγάπη είναι ανήμερο θεριό που τρώει τη ζωή μας… Μα μόλις φύγει καταλαβαίνουμε ότι αυτή ήταν η ζωή μας. Λοιπόν; …Σ’ άφησε; Σε πρόδωσε; Καλύτερα έτσι. Θα ‘χεις κουράγιο να ξαναδοκιμάσεις. Αν έμενε, κι ανακάλυπτες τι ψεύτικο μικροπραγματάκι ήταν, θα πληγωνόσουν για πάντα. Η αγάπη είναι μεγάλη όταν την περιμένουμε ή όταν τη χάνουμε. Όταν την έχουμε μας ξεφεύγει. Χάνουμε την αίσθησή της. Και την ξαναποκτούμε μόνο όταν τη χάσουμε. Κοίταξε να ζήσεις την αγάπη που έχασες. Να χαρείς την αγάπη που περιμένεις. …………… Η αγάπη είναι το φαρμάκι και το νέκταρ της ζωής μας. Αν θέλεις να πιεις θα τα πιεις και τα δύο μαζί. Ένα- ένα δε στα δίνουν. Γιατί κλείνεις τα μάτια σου; Νυστάζεις ή πονάς;…»
Μενέλαος Λουντέμης

«Η αγάπη είναι σαν το νερό που τρέχει...τρέχει...ασυλλόγιστα στους γκρεμούς, που δε διαλέγει αυλάκι, δε ρωτά τα λουλούδια που ποτίζει, ούτε και τα χαλίκια που κατρακυλά.
Δε ρωτά τίποτα, μόνο τρέχει. Να πεις «όχι» στην αγάπη είναι σαν να κατσουφιάζεις μπροστά σ' ένα λουλούδι που ετοιμάζεται ν' ανοίξει. Σαν να βρίζεις το φως που σου έδειξε τον κόσμο».

~~ Μενέλαος Λουντέμης ~~


Η πραγματική αγάπη… δεν έχει λόγια να εκφραστεί…
Η πραγματική αγάπη είναι μια παρουσία… μπορείς να την νιώσεις…
Η αγάπη δεν θέτει όρους… δεν έχει κανένα εάν... κανένα αλλά..
Η αγάπη δεν λέει ποτέ... ''Εκπλήρωσε'' αυτές τις υποχρεώσεις...
και τότε θα σε αγαπώ…
Η αγάπη είναι σαν την αναπνοή: όταν συμβαίνει.... είσαι απλώς αγάπη…
Δεν έχει σημασία ποιος σε πλησιάζει… αμαρτωλός ή άγιος…
Όποιος σε πλησιάζει... αρχίζει να νιώθει την αύρα της αγάπης... χαίρεται…
Η αγάπη είναι ένα άνευ όρων δόσιμο… μόνον όμως εκείνοι... που έχουν, είναι ικανοί να δίνουν…!
Osho

Μια σχέση αγάπης είναι εκείνη κατά την οποία ο καθένας είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του - να γελάσει μαζί μου, αλλά ποτέ με μένα. Να κλάψει μαζί μου, αλλά ποτέ εξαιτίας μου. Να αγαπά τη ζωή, να αγαπά τον εαυτό του, να αγαπά την αγάπη στη σχέση. Η σχέση αυτή βασίζεται στην ελευθερία και δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε μια ζηλότυπη καρδιά.  ~~Leo Buscaglia

«Αγάπη είναι, θα σου περάσει... Και τότε κατάλαβα ότι αυτό που είχα, ή ήταν αγάπη ή ήμουνα τρελός.
Τώρα κατάλαβα ότι είναι και τα δύο......Φαίνεται πως η αγάπη φοβάται μονάχη της και πάει μαζί με την τρέλα, για να μη ντρέπεται.....»
~~ Μενέλαος Λουντέμης - Ένα παιδί μετράει τ' άστρα ~~

Περισσότερο ασχολούμαστε με το να κρύβουμε την αγάπη μας, παρά με το να κρύβουμε το μίσος μας.   ~Μπερνέ~

Η πιο μεγάλη ευτυχία στη ζωή είναι η πεποίθηση ότι μας αγαπούν. ~Ουγκώ~

Όσοι αγαπούν, ούτε απατούν, ούτε απαιτούν, ούτε επαιτούν. ~Χατζής~

...Η θυσία δεν αποτελεί το μέτρο της αγάπης... Η αγάπη δε μετριέται μόνο με το πόσο γινόμαστε θυσία για τον άλλον αλλά επίσης και πάνω απ’ όλα με το πόσο χαρά μας δίνει η ύπαρξη του...
Αν σ’ αγαπάω, τότε πασχίζω να καλλιεργήσω τις συνθήκες, για να συνυπάρξουμε μέσα στην πιο μεγάλη χαρά...: τη συνάντηση!
~~Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό~~ Χόρχε Μπουκάι

Η καρδιά σμίγει ό,τι ο νους χωρίζει, ξεπερνάει την παλαίστρα της ανάγκης και μετουσιώνει το πάλεμα σε αγάπη…   ~Nικος Καζαντζακης~

Μην ψάχνεις το γιατί -στην αγάπη δεν υπάρχει γιατί ούτε λογική ούτε εξήγηση ούτε λύση. ~~Anais Nin~~

..και όταν γίνω ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος
που δε χρειάζεται κανέναν για να επιβιώσει, τότε
σίγουρα θα βρω κάποιον επίσης ολοκληρωμένο
για να μοιραστούμε αυτά που έχω κι αυτά που έχει...
Αυτό είναι το νόημα της σχέσης. Όχι η σωτηρία,
αλλά η επαφή ή μάλλον οι επαφές...
Εγώ μ' εσένα...εσύ μ' εμένα...
Εγώ μ' εμένα...εσύ μ΄ εσένα...
Εμείς με τον κόσμο...
~ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΙ~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου