Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάζοντας: «Ο Αστερούλης και το γράμμα του Παύλου»

Των Α. Συμεωνίδου – Θ. Μπούκλα – Α. Δερμιτζόγλου – Ρ. Μάνθου – Κουτσούδη

 

Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι με μία πάρα πολύ ωραία και πρωτότυπη ιστορία που εντάσσει τα παιδιά στο κλίμα των Χριστουγέννων, με τον Χειμώνα που κάνει την εμφάνισή του, με τα κρύα, με τις νιφάδες του χιονιού που σιγά σιγά πέφτουν, με τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν και που στολίζουν τους δρόμους και τα σπίτια, με τα δώρα που βλέπουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων, τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, τους φιόγκους, τις πολύχρωμες μπάλες, τα γλυκίσματα που βλέπουμε στα ζαχαροπλαστεία όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, σοκολατένια Άγιο-βασιλάκια, και όλα αυτά που προσφέρουν μια χαρμόσυνη ατμόσφαιρα και κάνουν ξεχωριστές αυτές τις γιορτινές μέρες.

Σε αυτό το παραμύθι, όπως και στα περισσότερα που γράφονται γι’ αυτήν την περίοδο δεν λείπει η ιστορία με τα δώρα που φέρνει ο Άγιος Βασίλης και μοιράζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Εν προκειμένω, εστιάζει στα γράμματα που γράφουνε τα παιδάκια, που αποτελεί μια πολύ όμορφη διαδικασία, δηλαδή να καθίσει ο γονιός με το παιδί του και να γράψουν ένα γράμμα μαζί και να το ταχυδρομήσουν…

 

Τι θα συνέβαινε άραγε αν ένα γράμμα χανόταν; Προφανώς, το παιδάκι που περιμένει το δώρο του από τον Άγιο Βασίλη δε θα το λάβει… κι έτσι κάπως η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από αυτή την υπόθεση, δηλαδή στο αν τελικά θα παραδοθεί το γράμμα του μικρού ήρωα στον Άγιο Βασίλη και όπως αναφέρεται και στο εξώφυλλο είναι: «μια ιστορία γραμμένη με πολλή τρυφερότητα από εκπαιδευτικούς με σκοπό μια εναλλακτική προσέγγιση μαθησιακών δυσκολιών που συναντούν συχνά παιδιά μικρής ηλικίας». 

 

Απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών από 5 έως 8 ετών, και η εικονογράφηση είναι καταπληκτική ή φανταστική αν θέλετε, που σίγουρα θα ταξιδέψει τα παιδιά στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Είναι ένα βιβλίο που οπωσδήποτε θα αρέσει στους μικρούς μας φίλους και το προτείνουμε για αυτές τις μέρες να το βρείτε και να το διαβάσετε, γιατί πραγματικά περνάει κάποια βαθύτερα μηνύματα θα λέγαμε γι’ αυτή την περίοδο που προτεραιότητα έχουν τα παιδιά. Είναι αυτές οι μέρες του χρόνου, που τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς για να χαρούνε και να νιώσουν τη ζεστασιά και την οικογενειακή θαλπωρή. Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!  

 

Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγοι, MSc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου