Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Διαβάζοντας: «Το Αρκουδάκι που ήθελε να γίνει Χιονάνθρωπος»

από τη σειρά: τρυφερές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Πρόκειται για μια τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ιστορία που όπως μαρτυρά και ο τίτλος, ένα αρκουδάκι ήθελε να γίνει κάποιος άλλος… να γίνει ένας χιονάνθρωπος, γιατί προφανώς κάτι δεν το ικανοποιούσε με την δική του ταυτότητα. Δεν μπορούσε προφανώς να εκτιμήσει το ποιος είναι, οπότε ήθελε να μπει στη θέση κάποιου άλλου.  

 

Τελικά, μπαίνοντας στη θέση του χιονάνθρωπου συνειδητοποίησε ότι είναι προτιμότερο να είσαι ο εαυτός σου. Επομένως, θα λέγαμε ότι πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη ιστορία που διαβάζεται και πολύ εύκολα με τα μεγάλα γράμματα και την πολύ ωραία εικονογράφηση, περνάει παράλληλα το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται ούτε να μιμηθούμε κάποιον άλλον, ούτε να προσπαθήσουμε να γίνουμε κάποιος άλλος. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ο εαυτός μας! Να είμαστε αυτοί ακριβώς που είμαστε και να δουλέψουμε πάνω στο πώς θα βελτιώσουμε αυτό που είμαστε και όχι στο πώς θα το αλλάξουμε και θα γίνουμε κάποιος άλλος… για να είμαστε αρεστοί στους άλλους. Αυτό που είναι σημαντικότερο είναι να είμαστε αρεστοί στον εαυτό μας. 

 

Οπότε, πίσω από αυτή την ευχάριστη ιστορία που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας: 4 – 7 ετών, κρύβεται ένα βαθύ μήνυμα και γι’ αυτό και μόνο αξίζει να ψάξετε και να βρείτε αυτό το βιβλίο για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

 

Πηγή:

«Το αρκουδάκι που ήθελε να γίνει χιονάνθρωπος», “Teddy snowman”, 2000, Εκδόσεις Άγκυρα.

 

Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγοι, MSc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου