Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Διαβάζοντας: Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;


Πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, με εικονογράφηση της Κέλλυ Ματαθία Κόβο. Είναι ένα βιβλίο που κι από τον τίτλο του καταλαβαίνει κανείς ότι γράφτηκε με αρκετή δόση χιούμορ, και πραγματικά πιστεύουμε ότι και οι μικροί και οι μεγάλοι αναγνώστες θα γελάσουν με την καρδιά τους, γιατί ο Τριβιζάς έχει αυτή την ικανότητα να παίζει με τις λέξεις και μέσα από ομοιοκαταληξίες να δημιουργεί αστείες ή κωμικές καταστάσεις. 

Σίγουρα τα αισθήματα χαράς που θα προκύψουν από την ανάγνωσή του, αλλά και το γέλιο που γνωρίζουμε πόσα οφέλη έχει τόσο για την ψυχική, όσο και για την σωματική υγεία του ατόμου, θα ταξιδέψουν τους μικρούς μας φίλους στις περιοχές όπου ρέει ο ποταμός Μισισιπή, μέσα από μία πολύ ωραία ιστορία μιας ομάδας συνταξιδιωτών, των μικρών παπιών που ταξιδεύουν στο Μισισιπή.

Η εικονογράφηση είναι επίσης καταπληκτική, με πολύ ωραία μοτίβα και ποικίλα χρώματα που ηρεμούν, αλλά κι επίσης δίνεται έμφαση στην τρίτη διάσταση όπως λέγεται στις εικαστικές τέχνες, δηλαδή στην αίσθηση του βάθους, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα συμπληρώνοντας κι αναβαθμίζοντας το κείμενο. 


Αξίζει να το ψάξετε, να το βρείτε και να το έχετε στη βιβλιοθήκη σας, μόνο και μόνο για τις στιγμές γέλιου που θα σας χαρίσει. Εμείς σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

 

Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, MSc.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου