Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Το βιβλίο μας: Κράτα μου το χέρι...

 

Βίντεο- παρουσίαση του βιβλίου "Κράτα μου το χέρι"


Ένα βιβλίο ψυχολογίας αυτογνωσίας. Στόχος μέσα από την ανάγνωση αυτών των κειμένων είναι ο αναγνώστης να προβληματιστεί γύρω από κάποια θέματα ψυχολογίας που συνήθως απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο και να τα δει με μια διαφορετική ή εναλλακτική οπτική… Επίσης, ο αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί… και να αναγνωρίσει συναισθήματα και σκέψεις του, που μέχρι τώρα δεν έχει εκφράσει. Εκδηλώνοντας σκέψεις και συναισθήματα έχουμε ανάγκη να υπάρχει κάποιος που θα μας κρατάει το χέρι… «Κράτα μου το χέρι…», λοιπόν και άσε με να σου αποκαλύψω όσα νιώθω και όσα σκέφτομαι… Ένα βιβλίο που περιλαμβάνει προβληματισμούς, αναζητήσεις και ερωτήματα για τον εαυτό… που κάθε φορά μπορεί να μας προσφέρει κι έναν άλλο τρόπο θέασης του ίδιου μας του εαυτού αλλά και των άλλων.

 

«Τα κείμενα που απαρτίζουν το βιβλίο αυτό αγγίζουν διάφορες θεματικές που σχετίζονται με τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και με διάφορους προβληματισμούς και σκέψεις που ταλανίζουν κάθε σύγχρονο άνθρωπο. Οι προκλήσεις των καιρών μας και οι κρίσεις που οι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές φορές οδηγούν σε σύγχυση και σε ένα βαθύ αίσθημα κατάρρευσης, υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, ισοπέδωσης κάθε αξίας, ανασφάλειας και αμφισβήτησης ή αμφιταλάντευσης της σημασίας και του κύρους των παραδοσιακών μορφών σχέσεων των ατόμων κ.ο.κ.

Παρατηρείται, λοιπόν, μια έντονη ρευστότητα, αλλά και αβεβαιότητα κι επιτείνεται η απαισιοδοξία και η μελαγχολία των ανθρώπων υπό το βάρος των παγκόσμιων αρνητικών εξελίξεων και την αδυναμία του ατόμου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες κι απαιτήσεις της ζωής, εφόσον έχει χάσει τα αντιστύλιά του, δηλαδή όλα εκείνα τα σταθερά σημεία αναφοράς που μέχρι πρότινος το βοηθούσαν να μην απομακρυνθεί από τις πάγιες συνήθειές του. Πλέον, ο άνθρωπος αποπροσανατολισμένος και αποξενωμένος από τους άλλους, αλλά κι από τον ίδιο του τον εαυτό, έχει χάσει τον βηματισμό του, οπότε, το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αποσκοπεί στο να βοηθήσει τον αναγνώστη να δει με μια διαφορετική ματιά και ακριβέστερα με την ψυχολογική ματιά των συγγραφέων κάποια Θέματα Ψυχολογίας».

 

Κουραβάνας Νικόλαος- Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγοι, MSc.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου