Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Σεξ: από την πλευρά του άνδρα και της γυναίκας



«Τα ζευγάρια σήμερα κάνουν πολύ λιγότερο σεξ από όσο διατείνονται τα ΜΜΕ. Αφού περάσουν λίγα χρόνια παντρεμένοι, δίνουν προτεραιότητα σε άλλα πράγματα και το σεξ περνά σε δεύτερο πλάνο.


Ο κύριος λόγος για αυτή την απώλεια ενδιαφέροντος είναι ότι οι άνδρες αισθάνονται απόρριψη και οι γυναίκες δε νιώθουν ρομαντισμό και κατανόηση στη σχέση. Η γυναίκα δεν αντιλαμβάνεται πόσο ευαίσθητος είναι ο άντρας, όταν εκείνη δεν έχει όρεξη για σεξ. Ο άντρας δεν αντιλαμβάνεται πόσο η γυναίκα χρειάζεται ρομαντισμό και καλή επικοινωνία, για να ανοιχτεί και να έχει όρεξη για σεξ. 

Για να μη νιώθουν οι άντρες απόρριψη, τα ζευγάρια χρειάζεται να έχουν μια ελεύθερη, θετική και ανοιχτή επικοινωνία για το σεξ, ειδικά στην αρχή. Όταν ο άντρας παίρνει επανειλημμένα το μήνυμα ότι η σύντροφός του απολαμβάνει το σεξ μαζί του, οι σεξουαλικές του επιθυμίες θα παραμείνουν υγιείς και ισχυρές. 

Όταν η γυναίκα νιώσει ότι ο άντρας τη φροντίζει στο σεξ και τη στηρίζει στη σχέση, η σεξουαλική της επιθυμία θα παραμείνει ζωντανή. Η καλή επικοινωνία και η στοργική υποστήριξη είναι τα σημαντικότερα πράγματα για τη γυναίκα σε μια σχέση. Για τον άντρα, η καλή σχέση φυσικά και είναι σημαντική, αλλά, πολλές φορές, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η σεξουαλική του επιτυχία σε αυτήν.

Όταν εξαφανίζεται το σεξ, τα περισσότερα ζευγάρια δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν πρόβλημα…

Όταν τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ τακτικά, αντί να υποθέσουν ότι έχασαν το ενδιαφέρον τους, χρειάζεται να αναγνωρίσουν ότι είναι μπλοκαρισμένα. Ένα σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς σχέσης είναι το τακτικό σεξ. Αν αυτό δε συμβαίνει, θα σας βοηθήσει ίσως κάποια θεραπεία» (17 Ιανουαρίου).


Τι βελτιώνει το σεξ;

«Οι περισσότεροι άντρες εκπλήσσονται, όταν διαπιστώνουν ότι η διανοητική και συναισθηματική οικειότητα μπορεί να είναι τόσο ικανοποιητική, όσο και η σωματική. Όταν ένας άντρας γεύεται τελικά την ικανοποίηση της σωματικής επαφής με κάποια, με την οποία νιώθει επίσης συναισθηματική, διανοητική και πνευματική οικειότητα, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Έπειτα από χρόνια κοινής πορείας με αγάπη, το σεξ γίνεται πλουσιότερο και πιο ικανοποιητικό» (11 Μαρτίου).   


Gray, John. (2004). Πώς να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή. Αθήνα:Φυτράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου