Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Σεξουαλική επαφή άνδρα- γυναίκας και μια διδακτική ιστορία



 «Η επαφή μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας παράγει από μόνη της εξέλιξη. Μέσω του διαφορετικού δημιουργεί τη δυνατότητα κατάκτησης νέων πεδίων ανάπτυξης.

Το άθροισμα της θηλυκής και της αρσενικής ματιάς, που επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό και μόνο από το γεγονός ότι ανήκουν σε διαφορετικό φύλο πάντοτε μας εμπλουτίζει» (σελ. 177).


Η σεξουαλικότητα έχει για εμάς και μια άλλη λειτουργία εξαιρετικής σημασίας πέραν της γονιμοποίησης: ευνοεί τη συνάντηση ανάμεσα στον άλλο και σε μένα, σημείο συνάντησης, λοιπόν, μεταξύ των ανθρώπων, επεκτείνοντας τη δυνατότητά τους για επικοινωνία.

«Τόσο πολύ συνδέουμε το σεξ με τον έρωτα, ώστε λέμε ‘κάνω έρωτα’ σαν να είναι ο έρωτας συνώνυμο της σεξουαλικής συνεύρεσης. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι συνώνυμα. Άλλο πράγμα είναι το σεξ και άλλο ο έρωτας. Παρόλο που ασφαλώς μπορούν να συνυπάρχουν αυτό δεν ισχύει πάντα. Η σεξουαλικότητα δεν έρχεται πάντα με τον έρωτα. Ο έρωτας δεν εμπεριέχει πάντα σεξουαλικότητα. Ο έρωτας έχει να κάνει με το καθαρό συναίσθημα και δεν είναι ανάγκη να περιλαμβάνει τη σεξουαλική επιθυμία… το σεξ δεν είναι ανάγκη να περιλαμβάνει τον έρωτα για να είναι αληθινό» (σελ. 177-183).    


Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι. (2012). Ο Δρόμος της συνάντησης. Αθήνα: Opera, σελ. 177- 207.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου