Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Η πρόωρη εκσπερμάτιση




«Ο αγχώδης και βιαστικός άνδρας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χάσει χωρίς λόγο και αιτία τη στύση του. Όταν το μυαλό του είναι γεμάτο από χιλιάδες άλλες σκέψεις μέσα στο ερωτικό παιχνίδι, η ερωτική του διάθεση αδειάζει μένοντας μηχανικά κάτω από μια υποχρέωση του να κάνει έρωτα, παρά από την ανάγκη του ‘θέλω να κάνω έρωτα’. Πολλοί άνδρες χαρακτηριστικά αναρωτιούνται ότι, ενώ το βράδυ, π.χ. την ώρα που ξαπλώνουν με τη γυναίκα τους, έχουν ερωτική διάθεση όμως ξαφνικά κάτω από μια σκέψη, αλλά και από την κούραση της ημέρας μπορεί να φύγει, δημιουργώντας το άγχος του να συνεχίσουν μια ερωτική επαφή χωρίς να τη νιώθουν. Ακόμη δεν και από τον φόβο να μην αρνηθούν το ερωτικό κάλεσμα της συντρόφου, οδηγούνται μηχανικά στο ερωτικό κρεβάτι, όπου είναι πιθανό να μη λειτουργήσουν χάνοντας ξαφνικά τη στύση τους» (σελ. 84-85).


«Είναι αυτονόητο λοιπόν να πιστεύουμε ότι η σεξουαλική επαφή προϋποθέτει στον άνδρα ψυχική διάθεση, δεν θα είναι βιαστικός και αγχωμένος και να θυμάται ότι μπορεί να ζητάει τη διακοπή του ερωτικού παιχνιδιού, χωρίς να φοβάται και να πιστεύει ότι θα τον υποτιμήσει η σύντροφός του. Ακόμη δε να ξέρει ότι και αν χαλαρώσει σε κάποια φάση η στύση του, αν μη συνεχίσει να επιμένει εγωιστικά να ξαναφτιάξει στύση στη συγκεκριμένη στιγμή, γιατί όσο και αν προσπαθήσει αυτό δεν θα γίνει. Ας σημειώσουμε, ότι ο άνδρας εκεί συνήθως την πατάει, γιατί σχεδόν ο ένας στους δύο άνδρες μπορεί να χάσει τη στύση του χωρίς να σημαίνει ότι θα οδηγηθεί σε κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα. Το πρόβλημα θα αρχίσει από τη στιγμή που εκείνος θα επιμένει να φτιάξει τη χαμένη στύση ενώ μέσα στο μυαλό του θα αρχίσει η αγωνία, ο θυμός και το αίσθημα της μειονεξίας, νιώθοντας ότι η γυναίκα τον βλέπει σαν μη ικανό να συνεχίσει την ερωτική επαφή» (σελ. 85). 


«Πέρα από όλα αυτά υπάρχουν πολλά νοσήματα που κόβουν τις ερωτικές επιθυμίες και για τα δύο φύλα, έτσι ώστε οι παθήσεις αυτές να αφαιρούν την αίσθηση του ερωτισμού από φόβο (καρδιοπάθειες), από σωματική απόρριψη (ατυχήματα, σωματικές δυσμορφίες), από εγκατάλειψη του εαυτού ας (ψυχικές παθήσεις, όπως καταθλίψεις, βαριές νευρώσεις, ψυχώσεις), από συμπαράσταση σε μια σωματική πάθηση του ερωτικού μας συντρόφου (άρνηση ερωτικής επιθυμίας, ψυχολογικά, για να μγ φέρουμε σε δύσκολη θέση τον άνθρωπό μας που δεν μπορεί)» (σελ. 89).


Αφήγηση από το βιβλίο του Θ. Ασκητή (1997). Σεξ. Ο μύθος , τα προβλήματα και η προσέγγισή του σήμερα. Αθήνα: Τυπωθήτω, Γιώργος Δάρδανος, σελ. 108-113.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου