Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Καινούργια αρχή…

* Από Παπαδόπουλο Βαγγέλη, Κοινωνικό Λειτουργό



Με το τέλος κάθε χρόνου της ζωής μας, με την πρωτοχρονιά που έρχεται, ακολουθεί και η αναθεώρηση των πραγμάτων και των καταστάσεων που ζησαμε ή που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε. 

Κάποια απο όσα ονειρευτήκαμε στη διαδρομή αυτή καταφέραμε να τα φέρουμε εις πέρας, θέλεις λόγω του ότι ήρθαν βολικά τα πράγματα και το πετύχαμε ή από σκέτη τύχη, κανείς δεν το ξέρει. Βέβαια, κάποιος θα μας πει οτι το προσπάθησε πολύ και μέσα από πολύ δουλειά επιτεύχθηκε… δεν έχει πολλή σημασία πάντως, οπότε δεν πρέπει να μας απασχολεί γιατί στην τελική αυτό που μετράει είναι ο απολογισμός που κάνουμε, να μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους και φυσικά πιο γεμάτους σε θέμα εμπειριών και όμορφων στιγμών, αλλά δυστυχώς και δυσάρεστων πραγμάτων. 

Από τα λίγα που ανέφερα πιο πάνω θέλω να σας δειξω οτι με την αρχή του νέου έτους πρέπει να αδειάσουμε οτι άχρηστο υλικό έχουμε μέσα μας για να αφήσουμε χώρο για καινούργια όνειρα επιθυμίες, αλλά και κάποια απωθημένα που καλό είναι να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε διότι όπως έχει πει και ο πατέρας της ψυχανάλυσης, ο Freud αν μένουν μέσα μας κάποια στιγμή θα βγουν με άσχημο τρόπο. 


Βασικό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε είναι η πίστη μας στον σκοπό αλλά και αρκετά θα έλεγα η τύχη, όμως, δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της εμπειρίας και των πεπατημένων οδών, γιατί τα πράγματα αλλάζουν οπότε ένα πρέπει να θυμόμαστε: ότι εξέλιξη και ελιγμοί είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας, αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να αποτυγχάνουμε τις περισσότερες φορές και να επικαλούμαστε την κακή τύχη και τις διάφορες συγκυρίες που συμβαίνουν θέλοντας να αποφύγουμε να το λάβουμε σαν προσωπική αποτυχία.

Έτσι, λοιπόν, το σύνθημα που πρέπει να μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων είναι: μετάλλαξη ή εξαφάνιση


Φυσικά να έχετε στην άκρη του μυαλού, όμως, ότι η ζωή είναι δύσκολος δρόμος και πρέπει να τον περπατήσουμε με καλή παρέα αλλά και να βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων γιατί ακόμη και μέσα απο δύσκολες καταστάσεις βγαίνουμε πιο δυνατοί και γεμάτοι εμπειρίες και αληθινούς ανθρώπους που θα κάνουν ακόμη και τα άσχημα όμορφα.



Παπαδόπουλος Βαγγέλης, Κοινωνικός Λειτουργός
papevag90@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου