Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ανύπαρκτοι δεσμοί



Όσο και να με πλησιάζεις δεν μπορώ να σε νιώσω κοντά μου. Είναι τόσο παγωμένο το συναίσθημά σου, και δεν μπορώ να σε κατηγορήσω για αυτό, αλλά δεν μπορώ και να προσδοκώ κάτι. Όσο και να ονειρεύτηκα την αγκαλιά σου, δεν θέλω μια παγωμένη αγκαλιά, στην οποία δεν θα νιώθω τίποτα, γιατί εσύ δεν νιώθεις τίποτα… Πλέον, δεν μπορώ να ζητήσω κάτι, γιατί ξέρω ότι δεν μπορεί να μου δοθεί, δεν υπάρχει; Δεν μπορεί να υπάρξει; Δεν θέλεις να υπάρξει; Τι σημασία έχει η απάντηση; Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που όλα τα κρίνει το αποτέλεσμα. 

Οι μεταξύ μας δεσμοί είναι ανύπαρκτοι… όσο κι αν προσπαθήσω δεν μπορώ να τους διακρίνω… Μάλλον θέλει πολύ φαντασία για να τους δει κάποιος. Σε τι όμως ωφελεί μια ανύπαρκτη σχέση; Σε τίποτα… τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ... Αν η ανυπαρξία του δεσμού σου δίνει ασφάλεια ή και ικανοποίηση δεν ξέρω. Σ’ εμένα δεν προσφέρει κάτι, δεν δύναται να προσφέρει κάτι.

Ποτέ δεν αναζήτησα σχέσεις με ανύπαρκτους δεσμούς, χωρίς συναίσθημα, παγωμένες σχέσεις ή συναισθηματικά νεκρές σχέσεις. Μπορεί να νιώθεις ότι επιβιώνεις με ασφάλεια μέσα σε μια τέτοια σχέση, γιατί δεν χρειάζεται να δώσεις τίποτα, δεν χρειάζεται να νιώσεις τίποτα, όμως, είσαι ήδη νεκρός. Μόνο αυτό είναι το κέρδος που έχεις και μπορείς να παλέψεις από εδώ και πέρα για κάθε εκπλήρωση της ματαιοδοξίας σου, των ονείρων σου και των φαντασιώσεών σου, μέχρι να καταλάβεις ότι όλα είναι μάταια, όπως και η ζωή σου, όπως και η ίδια σου η ύπαρξη. 


Ξέρεις κάτι; Όσα όνειρα και να εκπληρώσεις, οι ανύπαρκτοι δεσμοί σου θα σου υπενθυμίζουν πόσο λίγος είσαι και πόσο ανυπόφορο είναι να ζεις. Μπορείς για λίγο ακόμα να παραμυθιάζεις τον εαυτό σου ότι είσαι σημαντικός, ότι είσαι ξεχωριστός, ότι είσαι αποδεκτός, χωρίς όμως ανθρώπινους δεσμούς δεν είσαι τίποτα. Οι περισσότεροι το ανακαλύπτουν λίγο πριν το τέλος και συνειδητοποιούν ότι έχασαν όλοι τους τη ζωή για να το καταλάβουν, αλλά είναι αργά, γιατί είναι ήδη πολύ μόνοι για να μπορέσουν έστω να το μοιραστούν με κάποιον, με κάποιον που θα είναι συναισθηματικά κοντά τους, που θα νιώσει αυτό που νιώθουν…

Κι όλα αυτά δεν τα λέω σαν ένα κατηγορώ απέναντί σου, αλλά σαν ένα παράπονο για τη μεταξύ μας σχέση. Κι αν συμπεριφερόμουν έτσι, θα ήθελα να μου τα πει κάποιος και σε μένα έγκαιρα και με ειλικρίνεια. Ίσως είναι πολύ δύσκολο να το δεις και να το αντιληφθείς, αλλά αν αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά στις ανύπαρκτες σχέσεις σου, δες λίγο πως αντιμετωπίζεις εσύ τους άλλους και πόσο πρόθυμος είναι να επενδύσεις σε μια σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου